Skip to main content
Stories

Vrouwelijke politieagent met “goede raad”

By November 26, 2016No Comments

Gisteren rond middernacht liep ik in het centrum. Ik was alleen en wou zo snel mogelijk bij mijn auto geraken, dus toen ik bij een oversteekplaats voor voetgangers aankwam waar het licht nét op rood sprong, besloot ik om toch nog snel over te steken. Ik voelde er namelijk weinig voor om alleen, in een donkere stad lang op één plaats te blijven stilstaan. Nadat ik de straat over was, stopte er plots een politiecombi naast me. Natuurlijk kreeg ik een opmerking over het feit dat het rood was toen ik overstak. Ik legde uit dat het me erg speet, dat ik heel goed weet wat het verschil is tussen rood en groen, maar dat er geen auto’s reden dus dat ik noch iemand anders, noch mezelf in gevaar bracht. Ik legde uit dat ik toch nog snel overstak omdat ik me als vrouw alleen, ‘s nachts op straat niet erg veilig voel en ik zo snel mogelijk naar mijn auto wou gaan. Het antwoord dat ik toen van de politieagente in de combi kreeg, heeft er voor gezorgd dat ik dit verhaal wil delen. ‘Noemt gij dat een excuus? Meisje, als ge bang zijt op straat ‘s nachts, dan moet ge thuisblijven.’ Nadat ik nog net kon antwoorden dat ik het heel spijtig zou vinden als dat de enige oplossing is, duwde haar mannelijke collega het gaspedaal in en reden ze er weer vandoor. Mij met verstomming achterlatend, maar nog steeds alleen in een donkere stad.